Voetzooltjes aanmeten

Heeft u klachten in de voeten, knieën, heupen of onderrug. Dit zou te maken kunnen hebben met een afwijking in de voetzool. Hierbij kan je denken aan ingezakte voeten (overpronatie) of holvoeten (oversuppinatie). Om hier een goed beeld van te krijgen gebruiken wij de Foot Posture Index. Deze bestaat uit 6 metingen om een goed en volledig beeld te geven of u geholpen kunt worden met voetzolen.

De voetzolen die wij gebruiken zijn in Nederland nog niet veel gebruikte. Dit is over gekomen uit Australië en wordt inmiddels in Engeland ook al veel gebruikt. De zolen zijn vernieuwend, omdat er geen 3D scan aan te pas hoeft te komen. Het materiaal is zo gemaakt dat het boven de 60 graden buigzaam wordt. Hierdoor kunnen wij dit met een föhn verwarmen, de voet in de neutraalstand zetten en binnen 30 seconde uitharden, zodat hij precies goed staat voor uw voeten. Wij meten wat de neutraal positie is van de voet, door een lijn te trekken van de tenen naar halverwege het scheenbeen. Deze tekenen we in met een oogpotlood wat makkelijk te verwijderen is.

Voordelen van de voetzolen:

  • Jouw voeten maken de mal en zo gaan de foutmarges van een paar millimeter die een 3D scan maakt eruit.
  • Kosten liggen lager omdat er geen dure 3D scan gemaakt hoeft te worden
  • Wij controleren eerst middels de Foot Posture Index of zooltjes daadwerkelijk nodig zijn, zodat u geen zooltjes laat aanmeten zonder dat het nodig is.
  • Mochten ze na 1 week niet lekker lopen kunnen we de voet kosteloos iets uit de neutraal positie halen (nog wel voldoende correctie), door hem opnieuw te verwarmen. Dit is kosteloos.

De kosten van de voetzolen zijn 100 euro per paar. De voetzolen zijn in 3 verschillende stugheden verkrijgbaar. De stevigste zijn ideaal voor sporten, de middelste voor alle wandelactiviteiten en de zachtste voor mensen met gevoelige voeten (denk aan diabetes).

Klachten in de voeten herstellen met voetzolen