Sport en fysio

Klachten kunnen ontstaan door 3 hoofdzaken. Als eerste een overbelastingsblessure. Dit kan opgelost worden door te kijken naar de uitvoering van oefeningen of dagelijkse bezigheden. Hier kunnen we als fysiotherapie in bijsturen om de klacht onder controle te krijgen. Als tweede kun je te maken hebben met een trauma moment. Dit is bijvoorbeeld een val, zwikken door de enkels of een impact van buitenaf tijdens het werk of een sportwedstrijd zijn. Hiervoor moeten we kijken naar het genezingsproces van het lichaam en in de juiste fases rust voorschrijven en in de juiste fases oefeningen toepassen om het lichaam weer sterker te maken. Als laatste kun je klachten krijgen door onderbelasting. Dit zijn in veel gevallen rug en nekklachten, welke voor kunnen komen bij mensen met een zittend beroep. Hiervoor is het belangrijk een beweegprogramma op te stellen om de weerbaarheid van het lichaam te verhogen. Dit zodat klachten in de toekomst niet meer zo vaak voorkomen.

Wij werken samen met Anytime Fitness in Hoogerheide. Hierdoor kunnen wij indien u lid bent/wordt van de Anytime een programma op maat samenstellen. Dit doen we in samenspraak met het team van de Anytime. Eerst wordt er naar het doel gekeken wat we willen bereiken. Voor elk doel zijn er andere trainingsvormen, waarmee we aan de slag kunnen gaan.

Van tijd tot tijd zullen we een programma opstellen voor een medisch fitness of algemeen fitness programma. Dit zullen we altijd via onze social media kanalen van tevoren laten weten. Zo hebben we in 2021 een wandelprogramma gedraaid, om mensen tijdens de corona toch te laten bewegen.

Mocht u nog vragen hebben over het sporten en fysiotherapie dan kunt u ons altijd bereiken via ons telefoon nummer of via onze mail.

Beweging is vaak een must. Wij combineren sport en fysiotherapie.