Shinsplint

Shinsplint is een klacht die ontstaat tijdens het sporten. De klachten kunnen na het sporten ook nog even blijven hangen. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan ruimte voor de spieren. De volgende symptomen kunnen voorkomen bij shinsplint:

  • Pijn of spierpijn in het scheenbeen tijdens en/of na het sporten
  • Zwelling van de onderbenen of enkel
  • Een krampgevoel in de kuiten
  • Moeite hebben met afwikkelen van de voeten (tot soms klapvoeten)
  • Scheenbeenrand is erg gevoelig bij aanraken
  • Gevoelloze voeten of onderbenen

Bij de meeste plaatsen waar je komt wordt rust voorgeschreven. Dit werkt meestal voor even alleen bij aanvang van sport komt de klacht meestal terug. Bij ons wordt er zeker niet gerust. De behandeling bestaat uit een combinatie van oefeningen en behandeling door middel van de MAR methode. Deze behandeling zorgt voor meer ruimte in het onderbeen, waardoor de klachten stoppen. De behandelduur is 4 keer in 4 weken.

De tarieven van de shinsplint wijken af van de normale tarieven van fysiotherapie. De tarieven zijn 55 euro voor shinsplint in 1 been en 63 euro in 2 benen per behandeling. Indien je aanvullend verzekerd ben dan krijg je van de verzekering een deel van het bedrag terug.

Heb je meer vragen over shinsplint, over de behandeling of wil je een afspraak maken voor de shinsplint verwijs ik u graag door naar de website van het netwerk. Indien je via deze weg een afspraak maakt, krijg je ook direct wat vragenlijsten toegestuurd, welke u voor de behandeling kunt invullen.

Shin splint komt vaak voor bij sporters en hardlopers. Dit komt door overbelasting van het onderbeen.