Medical taping

De medical taping kan helpen tegen verschillende klachten en herstel van blessures. We kunnen met de dynamische tapes de sturing van de spieren versterken, bewegingen bijsturen, de druk van een gevoelig punt in het lichaam afhalen en ervoor zorgen dat vocht na een trauma versneld verdwijnt. Ook kunnen we met de tape hooikoorts klachten verminderen.

Instabiliteit

Heb je last van instabiliteit in een gewricht dan kunnen we de tape aanleggen om de sturing te versterken. Hierdoor heb je meer stabiliteit, waardoor je niet meer het gevoel ervaart door je gewricht heen te gaan. In de fase dat de tape erop zit is het de bedoeling dat je wel veel gaat sporten, zodat de hersenen goed leren aan te sturen.

Gevoelige knie

Heb je een knie die gevoelig is achter de knieschijf? Vaak komt dit omdat de achterkant van de knieschijf niet goed beweegt in de goot die achter de knieschijf ligt. We kunnen middels de tape ervoor zorgen dat hij goed wordt bijgestuurd, zodat de pijnklachten verdwijnen.

Pijnpunt

Heb je last van een pijnpunt in je lichaam. Meestal als je dit aanwijst op je eigen lichaam het je een punt van 1 tot 3 vingers dik die je precies kunt aanwijzen, maar het is niet duidelijk welke beweging de pijn precies veroorzaakt. Dan kan dit een pijnpunt zijn die we middels een tape weg kunnen halen. We halen in dit geval de druk van dit punt af zodat het goed kan genezen.

Vocht

Indien je veel vocht ergens in je lichaam hebt, veroorzaakt door een gescheurde/verrekte band, dan kunnen we middels een lymfetape het vocht sneller mee afvoeren. Je lymfe systeem in je lichaam zorgt ervoor dat vocht wordt verdeeld in je lichaam. Dit proces kunnen we versterken, zodat het vocht sneller weg trekt.

Hooikoorts

Heb je last van hooikoorts? Dan hebben we een tape die voor ongeveer 75 procent van de mensen de klachten aanzienlijk vermindert of zelf weg kan halen. Het is de bedoeling dat je afspraken maakt op het moment dat je op de piek zit qua last van de hooikoorts, dan werkt de tape het best!

Alle bovengenoemde tapes hebben een behandelduur van 3-5 weken, waarbij je 1 keer per week de tape komt vernieuwen. De tapes zijn waterbestendig, dus er kan gedoucht worden met de tapes. Wel moet er uitgekeken worden dat kleding of handdoeken de tapes niet oprollen. Indien de tapes teveel oprollen vervalt de functie van de tape vaak.

Heeft u meer vragen over de tapes, de werking of de behandeling hiervan, neem dan contact op met ons!

Medical taping ondersteunt je spieren in hun functie.